-A +A

Nyhedsbrev - fra Norsk Elkraft Danmark


ELMARKEDET LIGE NU - OG GOD SOMMER

Med dette informationsbrev vil vi ønske alle vores kunder en rigtig god sommer, kort orientere om udviklingen på elmarkedet, og fortælle om en af vores kunders bevæggrund for at vælge grøn strøm.

ELMARKEDET LIGE NU

Det varme og tørre sommervejr, der har præget Norden de sidste par måneder, har været en markant faktor i forhold til prissætningen af el. Hvor vi i den seneste information skrev om kold og tørt vejr, så kan vi nu skrive om varmt og tørt vejr. Som det fremgår af den DMI, så har der den seneste tid været pres på hydrobalancen. Dette har også medført et pres på det nordiske elmarked. Underskuddet på hydrobalancen betyder, at vandkraftværkerne ikke producerer særlig mange kWh, hvilket selvfølgelig reducerer det samlede udbud på elmarkedet, og fører til højere priser.

PSO-AFGIFTEN FALDER

Udviklingen på elmarkedet har dog den positive effekt, at PSO-afgiften er faldet fra 2. til 3. kvartal. PSO-tariffen for 3. kvartal 2018 tog et brat dyk til 8,6 øre/kWh fra 14,7 øre/kWh i 2. kvartal. Faldet skyldes bl.a., at de nuværende elpriser medfører lavere tilskud til blandt andet vindmøller.

ENERGIBESPARELSER

Elnetselskaberne realiserede i 2017 energibesparelser, der svarer til det samlede energiforbrug i cirka 34.000 private husholdninger. De fleste besparelser er gennemført i erhvervssektoren, for det er her, at der er mest at hente. I fjor stod erhvervslivet for 56 % af de realiserede besparelser. Vi ved, at de fleste af vores kunder allerede har et stort fokus på deres energiforbrug, men budskaber om at være opmærksom på stort standbyforbrug og/eller store pludselige udsving kan næsten ikke gentages for ofte.

GRØN STRØM PASSER TIL VORES DNA

Nyhedsbrevets udvalgte grønne virksomhed er den traditionsrige danske møbelproducent Hammel Furniture A/S. Hammel Furniture A/S - der er medlem af Træ- og Møbelindustrien som Norsk Elkraft Danmark A/S samarbejder med - har stort fokus på, at deres produktion skal være så grøn som overhoved mulig. Derfor handler Hammel Furniture A/S eksempelvis kun med leverandører indenfor tæt afstand, for jo kortere rejse som de nødvendige råvare skal ud på, jo mindre bliver den samlede CO2-udledning som et færdigt møbel belaster miljøet med. Deres miljøvenlige produktion optimeres yderligere, da de anvender grøn strøm fra Norsk Elkraft Danmark A/S. Charlotte Thorsen, som er Marketing Manager hos Hammel Furniture A/S udtaler. ”Det er en del af vores DNA at producere så miljøvenligt som muligt. Det gør os stolte, og derfor skal vi selvfølgelig have grøn strøm”.

HVIS DU VIL VIDE MERE…

Har I spørgsmål til dette informationsbrev, til elmarkedet generelt, til jeres aftale med os eller har I modtaget et ’skarpt tilbud’ fra en anden aktør, så hører vi meget gerne fra jer. I er altid velkomne til at kontakte jeres sælger direkte, og ellers træffes vi altid på kundeservice@norskelkraft.dk. På denne mail modtager vi også meget gerne informationer om ændringer i jeres kontaktinformation, det være sig e-mails, adresser, telefonnr. etc. Vores to kontorer er åbne henover hele sommeren.

Og selvom vi er et elhandelsselskab, så opfordrer vi altid vores kunder til at spare på energien, for man sparer ikke kun udgiften på den rå el, men også alle udgifterne til distribution samt skatter og afgifter.

NORSK ELKRAFT DANMARK A/S SKIFTER ADRESSER

Vi har hovedkontor i Kgs. Lyngby, og har de seneste par år også haft et salgskontor i Kolding, men nu skifter vi adresser, men bliver i de respektive nærområder. Vores hovedkontor flytter til Søborg, mens vores jyske salgskontor allerede her i april er flyttet til Vejle.


Med venlig hilsen
Norsk Elkraft Danmark A/S
Casper Flodager, Adm. Direktør